I cant be help to be scared of it all sometimes..

Igår var jag på sjukhuset för fjärde gången den här månaden. För er som inte vet det, så hade jag den 30 december en cysta som sprack och orsakade en fruktansvärd smärta. Hade fri vätska i buken och blev sjukskriven i två veckor. De skulle ta ca 10 dagar innan smärtan skulle lägga sig helt. I början fick jag morfin tabbleter, som jag sedan gick över till panodil+ipren. Har nu tagit dessa varje dag i en månad. Och de vägrar lägga sig. Har fortfarande sjukt ont ibland, magen svullnar upp som en stor badboll, och jag får kramper över äggstockarna och korsryggen. Har väldigt problem att äta med, för äter jag så blir ju min magsäck större, vilket gör att den trcyker mot vätskan som fortfarande finns fri i buken.  Fick sjukanmäla mig i torsdags igen, då hade jag haft en sömnlös natt och hade ingen möjlighet att ta mig till jobbet. Ringde till sjukhuset IGEN, och fick tid på fredagen.

Så igår var jag där då, klockan nio hade jag tid. Först gjorde de en gyn och ville ta ett klamydia test, jag sa dock ifrån för de hade de redan gjort två gånger den här månaden. (Vilket läkaren inte ens visste, virrpanna.. läs journalen förihelvete) Vi pratade lite innan undersökningen, och hon började säga något liknande "Jag tror inte ditt problem är kroppsligt...." Nahe? Hon menade på att jag nog bara trodde att jag hade ont, att det var psykiskt. Vilket gjorde mig jätte förbannad. Är så frukstrerande att inte bli tagen på allvar... Sedan ville hon kolla på gyn en gång till... Och DÅ såg hon ju att vätskan nu var 16 cm, i början var den bara 2,5 cm...Så hon ville hur som helst göra en laseoptik operation på mig den 23 februari. Skrämmer mig, samtidigt som de är skönt att de faktiskt HÄNDER nåt. Fick ta massa prover igår inför operationen, sen samtala med en narkosläkare. Hon berättade lite hur de skulle gå till.. de lägger ett snitt från naveln och ut, sen blire två snitt på var sida om magen.  Sedan fyller de hela magen med koldioxid så den svullnar upp massa, så de kan se alla organen lättare... sedan flyttas alla tarmar upp i bröstkorgen. De sköjer sedan ur äggstockarna och går igenom organen runt omkring där. Förmodlougen finns de en möjlighet att jag lider av emetrios ( JAG KAN INTE STAVA DE DÄR, MORR! ) På ett sätt hoppas jag att de är det, för då får allting sin förklaring. Nästan jobbigare att bara gå såhär och inte veta. Man blir galen tillslut. Jag vill inte leva resten av mitt liv på smärtstillande liksom :)

Åkte sedan på kvällen till jobbet. Benjamin kom och lämnade 9 skivor til mig som jag hade betsällt via honom. 7 winnerbäck och 2 Håkan, nice som faen. Han hade även köpt med sin en sån där kravmärkt cola, haha :) Han är så snäll. Som "peppning" sa han (: Är förövrigt jevligt tacksam över att vi blivit så "tighta" ;) Han är en grym personlighet, och jag trivs himla bra att umgås med honom. Kul när man finner nya vänner sådär, dom är ovanliga!

Nu är klockan 08.18, och jag ska åka till jobbet om 5 minuter. Jobbar bara sex timmar idag, så är ju hur lugnt som helst. Amandus fyllde 20 år i tisdags (stor kille nu!) så ikväll ska han firas! Tog flex de sista sex timmarna så jag kunde medverka, sen bytte jag bort söndagen med en annan jobbarkompis, så jag tar hans söndag nästa vecka istället! Smidigt att man kan byta när det klämmer :)

Imorgon kommer äntligen Magnus hem, på kvällen. Ska bli skönt att få hem honom! Nu har han ju trots allt varit borta på tok för länge! Funderar på att faktiskt ta de väldigt lugnt med alkoholen ikväll så jag slipper vara bakis imorgon med.. Kanske tillochmed hinner göra något VETTIGT då på dagen, vem vet! :D

Nej, nu måste jag åka!!!

Det är inte så långt hem?

Gårdagen blev väl inte riktigt som planerad, men så verkar de vara varje gång man faktiskt planerar något.. Hade iallafall konferans med jobbet först . Efter sjussade jag hem en jobbarkompis, samtidigt som Benjamin följa med mig hem. Vi drack cola (såklart!) och degade lite här innan vi gick ner på stan. Där blev det en wok, och efter det skulle vi se " Mammut" på bio. Så vi bänkrade upp oss i den lyxigaste salongen med stor popcorn, stor snax och två stora cola! På detta la vi även till en popcornkrydda, ska det vara, så ska det vara? :) Filmen var iallafall bra, me like.

Efter bion åkte Benjamin hem, och jag gick och solade. Skönt, och för en gång skull så blev jag faktiskt inte ens lite bränd.. O_o. Svaga solarium kanske? :) Idag då... var på stan en sväng ikväll, köpte en topp som verkligen INTE är lik mig. Men, den var fin, så jag provar!

Imorrn blire att gå till farbror doktor klockan 09, sen att jobba 13-21. Woho. En anan grej som är jobbigt är att jag glömt min mobil laddare i Åby, och jag skulle verkligen behöva den. fan. Kanske blir att dra dit sen......... Dumt dock att sova i Åby, när jag ska vara på sjukan i stan klockan nio liksom. Smaaaaaaaaaart. Men vad gör man? - Prioriterar! =P

Magnus, its time to come home..  Så jevla roligt kan de ju faktiskt inte vara att åka skidor! :D

Shopping & Tennis!

Långdag, varit en dag full med shopping tillsammans med Benjamin! Nu är jag ett par jeans, massa prdukter från lush, kylskåsmagneter, smink,  å typ 15 skivor rikare! =P 
Tack dude för en mycket trevlig dag! :D

Spelade tennis förut som vanligt, gick bra, och jag blev "drottning" den här gången med ;) För er som inte förstår vad jag menar så vann jag över de andra i gruppen när vi spelade lite skoj match :) hihi. Efter träningen kommer min tränare fram och frågade vad jag ville med tennisen, och att jag hade stor potensial att bli en riktigt riktigt duktig tennis spelare, skitkul att höra - verkligen! :) Vi pratade lite rack med, jag behöver uppdatera mig lite där. Mitt rack är kanske 7-8 år gammalt, så de håller inte alls måttet längre. Och ska jag försöka satsa fungerar de verkligen inte med de jag har nu.. Så nästa tisdag ska tränaren hjälpa mig att kolla ut en rack som passar mitt sätt att spela på, eftersom de är så invinduellt. Är sugen på ett rack som heter "Prince o3 hybrid speedsport pink", hittade det när jag sökte runt på nätet.. Älskade designen på racket.. men jag får nog tänka lite bredare där ;) Handlar ju trots allt inte om utseendet på racket. haha :) Har ju ingen aning om hur de är att spela med det. Sen tror jag att jag fortfarande vill ha ett "Wilson" rack, hellre än ett prince tex.. Har ju trivts bra med mitt wilson..!

Här har ni iaf en bild på de racket som jag tyckte om! ;) Detta finns dock inte att få tag på i sverige, utan måste beställas utomlans isf... Finns även med rosa strängar, hihi ^^ Enjoy!



Ikväll är jag ute i Åby, sover här inatt. Mamma har färgat håret på mig. Möte imorgon klockan 13! Efter det blir det en fika med Taisto, sen en solning, ska försöka hinna med gymmet, sen kommer heidi på kvällen. Nehepp, 01.54, sovtajm maybe. Tiden bara springer iväg!

Ord i natten

Klockan är tjugo över tolv, och jag borde sova egentligen. Men de känns så sjukt jobbigt att gå och lägga sig ensam på något sätt. Jag åkte ut till Åby förut iaf, de var på tok för tomt i lägenheten. Så nu har mamma och pappa sett till att jag fått massa mat i magen, brabra! :D Myst med vovvarna med, de är så jevla underbara! Tiotusentonkärlek på dem! :)

Jag har varit på depphumör hela dagen förövrigt... (Riktar dock ett Tack till benjamin för att du faktiskt bryr dig!) Ett vanligt sms kan förgylla en dålig dag :) Haft massa ångest ikväll, sådär att det verkligen krypit i hela mig. Har nu suttit och pratat med Sarah, och de känns alltid mycket bättre efteråt. På något sätt får hon mig alltid på bättre tankar. Ikväll har vi suttit och pratat om bebisar. Vad vi vill att vår första bebis ska heta, barnvagnar, osv. Helt mys!


Kolla liksom, kärlek vid första ögonkastet! :D <3


Jobb imorrn då, börjar 13:00 - 21:00. Blir en tung vecka.. Men den ska genomföras varesig jag har lust eller inte =P. Löning på tisdag med, MYCKET behövligt! :D  Hihi, aja, ska återgå till att kolla lite "lost" nu, de nya avsnitten har ju trots allt kommut ut - grejt!

Ibland hatar jag killar..

Söndags eftermiddag, och här sitter jag bakfull. Kan bara skylla mig själv. Jag lärde mig att jag är på tok för liten för att dricka en hel flaska vin själv. Man blir ju fan totalt dum i huvudet, och sen är de väldigt obehagligt när man faktiskt behöver anstränga sig för att ens GÅ.  Blöh..

Hur som helst, Magnus åkte ju från mig vid 12 tiden inatt. Och jag tycker faktiskt, att det är jobbigt. Och ska jag vara helt ärlig så hade jag inte druckit så mycket som jag gjorde, om jag inte vetat om att han skulle åka. På nåt sätt är alltid avsked lättare med alkohol i kroppen.. Jag har sån sjuk jevla seperationsångest. Hur som helst så blir jag ensam här hemma i en vecka nu, jobbar ju hela veckan lång iofs - Har fortfarande inte bestämt mig för om det är positivt eller negativt att "jobba" bort veckan..

Efter att Magnus åkt så stack jag och Molle till Palace. Evigheter sen jag var där. Är alltid roligt att träffa lite folk ute sådär, men gårdagen sög verkligen. Molle var packad, och satt i baren hela kvällen. Och jag umgicks lite med Micke. Dansade och snackade lite skit. Mitt i en av min och Mickes konversation så kommer det fram en helt okänd kille, och säger något i hans öra och går därifrån. Jag frågade då Micke vad han sa...  Killen hade sagt "Bara så du vet så är den du pratar med en kille" Och jag blev först väldigt paff. Känns som om man vore över de där nu...? I högstadiet jävlades alltid folk med mig om att jag såg ut som en kille, eftersom jag använde hiphopkläder för att dölja den ätstörningen jag hade då. Folk hade jätteproblem med att jag klädde mig "killigt" och det var självklart skitkul att jävlas med mig dagligen om det. Iaf.. Först blev jag mest arg, och jag gick fram till den där killen coh konfronterade honom och frågade vad han egentligen menade. Han stod då där, rakt uppochner och sa att han visste att jag var en kille..? Vi diskuterade detta ett tag, sedan vände jag mig om, till vad antingen var hans flickvän eller tjejkompis, och frågade henne "tror du också det?", Jag fick då som svar "Asså, jag vet ju inte..." och just i det ögonblicket så var jag SÅ nära att dra upp mitt linne och visa mina tuttar, Micke kom dck bakifrån och drog mig därifrån.. Jag var faktiskt ledsen resten av kvällen. Jag fattar inte att människor kan vara så jevla elaka. Och ibland börjar jag nästan tvivla på mig själv, ser jag verkligen ut som en kille? De kändes inte som de hade något att grunda det på.. Igår hade jag plattat mitt hår, sminkat mig, hade kort kjol, en blus, en rosa tröja och en slips över. Tittar jag på mig själv i spegeln, så tycker jag fasen INTE att jag ser ett dugg killig ut.. men tydligen tolkar omvärlden detta anorlunda...

Egentligen borde jag bara skratta åt det, skratta åt att de är så patetíska och se grejen som en rolig grej. Men jag kan fan inte göra det... Vi gick därifrån vid Tre tiden. Molle skulle sova hos mig, och vi stannade påvägen för att molle promt skulle köpa pizza och ta med sig.. Molle var full och drygade sig med alla han såg, så jag gick och satte mig istället. Och de tog mindre än 10 sekunder innan en utlänsk kille i kanske 25-27 års åldern började hålla på.. jävla slask. Och det sjuka är att.. killar BRYR SIG INTE om man säger ifrån... Vafan är de för jevla värld vi lever i egentligen? Jag är så sjukt jevla tacksam över att Magnus är den han är. TACK FÖR DET!

Aja, skrivit av mig lite nu iaf. Visst är jag duktig Sarah? ;)

Ikväll blire väldigt lugnt. Kanske tar mig en sväng till Åby om ett tag. Gosar med hundarna. Det får mig alltid på bättre humör. Sen får vi se vad som händer ikväll, Marcus kanske kommer förbi? Återstår att se.

Diagnos - KOL.

Jahopp, en ny dag - nya utmaningar.
Igår ringde min mamma till mig på jobbet och berättade att hon varit på sjukhuset. Har inte vetat om att hon sökt någon vård på så sätt, hon tycks alltid vara hos olika läkare osv, så de har mer blivit en slags rutin. Iallafall.. Hon har fått diagnosen KOL nu. KOL är alltså en kronisk obstruktiv lungsjukdom, som gör att man får svårt att andas. Jag vet om att mamma haft väldigt respekt för just den här sjukdomen, och att hon har varit orolig för att få den eftersom det bildas genom rökningen. Sååå.. nu är vi iallafall här. Det första som hon nu BORDE göra är ju självklart att sluta röka omedelbart, så att kroppen kan få en chans. Men ska jag vara ärlig så tror jag inte att mamma kommer sluta. Hon har rökt hela sitt liv, och hon röker en sådan mängd varje dag att hon nog helt enkelt kommer skita it. Kanske att hon kommer försöka "dra ner", och det kommer hålla max två veckor sen är hon på samma bana igen. ( Vi har varit där förut ^^ )

Blöh. Idag då, jobbade ju kväll igår, och jag och Magnus tvättade till två, halv tre inatt. Idag är jag så jag började dagen med att sova ut. Känns som de är mycket som ska hinnas med idag. Vi skulle behöva städa här hemma, Jag skulle vilja hinna till gymmet, vi ska på middag hemma hos mina föräldrar, vi ska träffa henne jag är kontaktperson åt.....
Egentligen hade de varit rätt skönt med bara en lugn dag idag. Godis, cola och en bra film typ :) Magnus åker ju iväg imorgon kväll till fjällen med en polare och hans familj. Så det blir tomt här hemma en hel vecka! Iofs så jobbar ju jag som en tok nästa vecka, så de kanske är bra.. att jag håller mig sysselsatt. Hatar den schema veckan, den är så hård! :D

Jaja, ska väl börja med att klä på mig nu! Magnus är väl hemma om någon timme! :)

Presentation, kanske (:

Tänkte, att det vore lite trevligt att börja mitt bloggande med; Vem är jag? :)
Namnet är iaf Sara, jag är 21 år gammal och bor i en lägenhet i centrala Norrköping med min sambo Magnus.  Jag jobbar som rehab assistent på ett resurscenter för dövblinda killar, och trivs med det jag gör. Även fast det inte är mitt mål att vara kvar där hela livet. Vad jag egentligen allra mest vill är att bli polis, men för att bli det krävs det först att jag gör en laseroperation för ögonen, vilket jag dragit mig lite för. Men vi får se efter sommaren! Utanför jobbet så jobbar jag även lite extra som kontaktperson, vilket innebär att jag träffar en tjej några timmar varje månad och umgås och hittar på aktiviteter tillsammans.

Fritiden då, blir ju självklart så att jag spenderar mycket tid tillsammans med Magnus,  och det har blivit så att vi faktiskt gör det allra mesta ihop. Jag tränar på gymmet några gånger varje vecka beroende på veckans jobb schema,  Spelar även Tennis i en grupp varje tisdag, och tycker att det är skitkul. Spelade massa förr, och tävlade faktiskt lite överallt i sverige. Sen blev jag, allt för dålig i panikångest, vilket begränsade hela mitt liv. Tennisen fanns inte en chans att fixa, utan jag prioriterade istället att försöka klara av skolgången. med mycket stöd från vänner så klarade jag den, och jag gick även ut 06 med studentmössan på huvudet!

Eftersom ångesten varit en sådan stor del av mitt liv, så känns den ganska självlar att ta upp, även här i bloggen, för att ni läsare faktiskt ska få en lite mer inblick i vad jag skriver vissa dagar. Jag fick min första panikångestattack när jag var 9 år gammal, den första ledde till den andra, och den andra till den tredje, och så fortsatte det. Jag kastades runt mellan skolsköterskan, kuratorer, vårdcentralar, sjukhus, ungdomsmottagningar, BUP (barn och ungdomspsykriatin), familjeterapier, och tillsist hamnade jag hos vuxenpsykriatin i Norrköping där jag blev fast några år, med regelbundna besök flera timmar varje vecka.  Efter ett samtal, berättade en dag min psyklog att de hade hittat ett "hem" för mig i en annan stad som ligger ca 10 mil härifrån. De ville att jag skulle testa på att bo där i ett år, och få den vård jag behövde. Jag tackade livrädd nej till deras förslag, och bestämde mig den dagen att jag verkligen behövde ta tag i mitt liv.  utan deras hjälp. Jag var då, fullproppad med 3 stycken olika anti depressiva mediciner som jag tog dagligen för att klara av vardagen. Varje steg var en utmaning, att duscha var nästan omöjligt och att gå ut och hämta posten dom kanske 15 stegen var bara att glömma. Därifrån byggde jag iallafall upp mitt liv. Dagligen utmande jag mig själv med att ta kanske ett steg länge utanför huset, eller att iaf kanske duscha med kläderna. Och, det kan jag säga direkt, jag hade ALDRIG klarat av detta, utan det enorma stöd som jag hade från en person som då, stod mig mycket nära.

... Här är jag iaf idag. Delar lägenhet med min sambo, har ett jobb, ett extrajobb, körkort och egen bil.  Jag har varit fri från all medicin sen feb 06, och lever nog ett ganska normalt liv, precis som alla andra.  Idag är jag en mycket starkare person som tycker om livet, och gärna vill göra så mycket som det bara går, hela tiden :D Självklart finns det fortfarande vissa dagar som kan vara tunga, och självklart så finns det fortfarande sidor hos mig själv som jag behöver jobba med. Seperationsångesten är den ena, att jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att skiljas från personer som står mig nära, även fast de kanske bara handlar om att vara ifrån personen två dagar. Det andra är att PRATA om känslor, och att visa känslor. Därför jag, kanske valt att blogga under alla dessa år.(förutom de senaste året nu då, men nu är jag på G igen! )

Jahopp, det var den tunga biten!

Jag fick frågan häromdagen av min sambo;  Vad uppskattar du allra mest?.  En fråga som jag inte riktigt kunde svara på. Jag uppskattar nog egentligen det allra mesta, bara, att jag som jag tidigare skrev, suger på att visa det. Häromdagen kom jag hem från jobbet, vi hade bråkat lite kvällen innan.. och han kom ut i hallen, kramade om mig och sa att han ville spela upp en låt som fick honom att tänka på mig.   Han satte på Youtube, och tog fram låten Brad presley - shes everything. Och det fick mig rörd, och vårat "bråk" var omedelbart löst. Det kan handla om sådana jevla skitsaker vissa dagar, men jag är tacksam över att han alltid, ändå har älskat mig för den jag är!

Min familj då, Min mamma och pappa bor I åby, med sex hundar. Jag har en egen som heter IQ, han är av rasen whippet, och är min allra bästa vän. Försöker ha honom här så mycket det går, tyvärr är dock dessa mycket begränsat eftersom de är så toksvårt att kombinera detta med mitt arbete..  Jag har syskon också, Två storebröder vid namn Ronny och Patrik :)

.. och gud vad tiden tickar! Behöver nog avsluta här nu. Behöver hinna diska innan jag sticker till jobbet! :)

Nu är jag också hääääääääääär (:

... Efter lite tjat från Sarah ( Aflikka ) :D Tackar för en snygg blogg design! <3